Systeem C/C+

Systeem C

Dit systeem zorgt voor een natuurlijke invoer van verse lucht. Die verse lucht komt binnen via luchtroosters boven de ramen van droge ruimtes (zoals de woonkamer en de slaapkamer). Om de luchtcirculatie binnenshuis te stimuleren, worden er roosters voorzien of openingen onder de binnendeuren.

De vervuilde lucht wordt dan weer afgezogen in ‘natte’ ruimtes (zoals de badkamer, keuken, toilet en berging). Deze vuile lucht wordt buiten de woning afgevoerd.

Voordelen

Minpunten

Systeem C+

Ventilatiesysteem C+ is eigenlijk een uitbreiding van het gewone systeem C.
Ook hier zorgt het systeem net zoals bij systeem C voor een natuurlijke invoer van verse lucht door roosters boven ramen.

Wat wel anders is dan bij het gewone systeem C, is dat je de afvoer van vervuilde lucht apart kan aansturen via sensoren. De ‘natte’ ruimtes zoals de keuken, badkamer en het toilet gaan dus zelf kunnen detecteren wanneer er meer afvoer van vervuilde lucht nodig is in die bepaalde ruimte. Neem je een douche? Dan gaat het ventilatiesysteem de verhoogde hoeveelheid vervuilde lucht detecteren met zijn sensor en de vervuilde lucht als volgt gaan afvoeren.

Voordelen

Minpunten

Scroll naar boven